Українська підприємиця Яна Зінкевич, засновниця батальйону Госпітальєри - біографія та шлях у бізнесі

20.07.2024   17:01    200

Яна Зінкевич – відома українська підприємиця, волонтерка та засновниця медичного батальйону «Госпітальєри». Її життєвий шлях є прикладом мужності, самопожертви та великого патріотизму.

Біографія

Народилася Яна Зінкевич 2 липня 1995 року в місті Рівне. З раннього дитинства проявляла інтерес до медицини та волонтерства. Закінчивши школу, вступила до медичного університету, проте з початком російської агресії проти України в 2014 році вирішила залишити навчання та присвятити себе допомозі українським військовим.

Заснування батальйону «Госпітальєри»

У 2014 році Яна створила медичний батальйон «Госпітальєри», який займається евакуацією поранених з поля бою та наданням їм першої медичної допомоги. Батальйон швидко здобув визнання серед військових та волонтерів завдяки високому рівню професіоналізму та самовідданості його членів. Під керівництвом Яни батальйон провів численні евакуаційні операції, врятувавши тисячі життів.

Волонтерська діяльність

Окрім керівництва батальйоном, Яна активно займається волонтерською діяльністю. Вона організовує збори коштів на закупівлю медичного обладнання, ліків та засобів індивідуального захисту для військових. Завдяки її зусиллям багато українських військових отримали своєчасну та якісну медичну допомогу.

Особисті випробування

У грудні 2015 року Яна потрапила в серйозну дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої отримала тяжкі травми хребта та стала інвалідом. Проте навіть після цього вона не припинила свою діяльність. Відновившись після аварії, Яна продовжила керувати батальйоном та займатися волонтерською діяльністю. Її сила волі та незламний дух стали прикладом для багатьох людей.

Політична та громадська діяльність

Яна Зінкевич також активна в політичному житті країни. Вона була обрана народним депутатом України від партії «Європейська Солідарність» у 2019 році. У Верховній Раді вона продовжує захищати інтереси військових та волонтерів, займається питаннями медицини та соціального захисту.

Визнання та нагороди

За свою діяльність Яна Зінкевич отримала численні нагороди та відзнаки. Вона була нагороджена орденом «За заслуги» III ступеня, медаллю «Захиснику Вітчизни» та багатьма іншими почесними відзнаками. Її внесок у розвиток волонтерського руху та медичного забезпечення військових високо оцінений як в Україні, так і за її межами.

Плани на майбутнє

На даний момент Яна Зінкевич продовжує керувати батальйоном «Госпітальєри» та активно працювати над покращенням медичного забезпечення українських військових. Вона також займається розвитком волонтерського руху в Україні, залучаючи до цієї діяльності все більше людей. Яна планує розширити діяльність батальйону, відкривши нові напрямки роботи, зокрема, реабілітацію поранених військових.

Висновок

Яна Зінкевич – це людина, яка своїм життям та діяльністю довела, що навіть у найтяжчих умовах можна залишатися вірним своїм принципам та допомагати іншим. Її сила волі, мужність та самовідданість стали прикладом для багатьох українців. Яна продовжує боротися за свою країну та її майбутнє, не дивлячись на всі випробування, які випали на її долю.



  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту