Як приготувати домашнє вино зі слив

08.09.2024   08:59    43

Сливове вино вважається одним із найдемократичніших. Виробництво його обходиться відносно недорого, часу займає небагато, адже в сливі досить багато цукру, щоб забезпечити інтенсивне бродіння. Проте воно має досить гармонійний смак і аромат. Столове сливове вино можна подавати до м’ясних страв замість виноградного, солодке — до десертів.

Подробиці

Для приготування смачного вина треба:

  1. слива — 10 кг
  2. вода — 1 л на таку ж кількість сливової м’якоті
  3. цукор:
  • 0,1 кг на 1 л, якщо хочеться отримати столове вино,
  • 0,2 кг на 1 л  для отримання напівсухого вина,
  • 0,3 кг на 1 л  для напівсолодкого.

Немиті сливи очистіть від кісточок, складіть в емальований бак або таз, розімніть руками або дерев’яним пресом, заміряйте об’єм м’якоті. Відміряйте таку ж кількість чистої води.

Якщо використовується водопровідна, то її потрібно профільтрувати або прокип’ятити і остудити. Джерельну кип’ятити і фільтрувати не треба.

Залийте водою сливову м’якоть. Накрийте бак або таз марлею, щоб захистити від комах і поставте в тепле місце для бродіння.

Температура потрібна близько 22-24 градусів. Через кожні 8 год привідкривайте марлю і перемішуйте рідину дерев’яною палицею.

Через три доби злийте рідину, зберіть мезгу в полотняний мішок і вичавіть з неї сік. Якщо в будинку є гвинтовий прес, то скористайтеся ним. З’єднайте вичавлений сік зі злитою рідиною.

Виміряйте обсяг сусла, а потім – необхідну кількість цукру. Додайте в сусло, перелийте його в 20-літровий бутель зі скла, зверху надіньте гумову рукавичку з проколоті пальцем.

Поставте для бродіння в темне приміщення з температурою 20-24 градуси. Бродіння триватиме протягом 2-3 тижнів, можливо, трохи довше.



  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту