Адміністрація США віддана підтримці України й Ізраїлю — Пентагон

Сьогодні,   12:41    9

Чинна адміністрація Сполучених Штатів зберігає відданість підтримці як України, так і Ізраїлю з метою забезпечення їх різними можливостями для протистояння зовнішній агресії.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ця адміністрація, це міністерство (Міноборони США – ред.) продовжує підтримувати обидві країни в забезпеченні різних потреб, які є необхідними для них»,- зауважила представниця Пентагону.

Вона також прокоментувала запитання, чому Сполучені Штати розгортають систему THAAD в Ізраїлі, щоби допомогти йому відбити потенційні удари з боку Ірану, і чому цього не робиться на території союзників по НАТО в Європі, щоби захистити західну частину України від ракетних атак Росії.

У цьому зв’язку Сінгх зазначила, що ситуація в Україні відрізняється від ситуації в Ізраїлі: «Це різні війни, різні регіони та зобов’язання (США – ред.) перед Ізраїлем і Україною є різними».

Водночас вона нагадала, що президент США Джо Байден взяв на себе зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно.

Представниця Пентагону також вказала на необхідність працювати з Конгресом в питаннях зовнішньої підтримки, щоби не допустити зволікання з військовою допомогою, як це сталося наприкінці минулого – на початку нинішнього року з пакетом допомоги Україні й Ізраїлю.


news-xl.net



  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту