У поліції розповіли, чому водіям не можна зупинятися будь-де, незважаючи на включену «аварійку»

Вчора,   20:17    10


У поліції розповіли, чому водіям не можна зупинятися будь-де, незважаючи на включену «аварійку»

Багато автомобілістів помилково вважають, що включена аварійна сигналізація дає їм право зупинитися будь-де без ризику отримати штраф. Однак, це не так. Інспектор поліції розповів, чому аварійка не розширює права водіїв на дорогах загального користування.

Що ще відомо

Експерт наголошує на тому, що аварійні вогні призначені для попередження інших учасників руху про наявність деяких проблем. Однак вони не є перепусткою до зупинки в будь-якому місці без наслідків. Якщо автомобіліст вирішить зупинитися під знаком «Зупинка заборонено» та ввімкне «аварійку», його все одно можуть оштрафувати.

Якщо у автомобіліста справді виникла проблема з транспортним засобом, рекомендується встановити знак «аварійки». У населених пунктах його слід ставити на відстані п’ятнадцяти метрів від авто, а поза ними — тридцять метрів. Це потрібно не тільки для безпеки, а й може відіграти ключову роль у спілкуванні з інспекторами поліції.

Реклама

Наявність встановленого знака аварійної зупинки позитивно впливає взаємодію з інспекторами. Вони з більшою ймовірністю сприймуть ситуацію з розумінням і можуть не виписати штраф. У будь-якому випадку важливо негайно викликати евакуатор або знайти інший спосіб, як прибрати ТЗ із забороненого місця.

Загалом аварійні вогні покликані попереджати інших учасників руху про проблему, але не звільняють від відповідальності. Потрібно бути уважнішими, дотримуватись ПДР і, якщо трапиться біда, не забувати про знак аварійної зупинки.


uamotors.com.ua



  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту